Wie kent ......

Wie kent ...... is de rubriek voor foto's die (waarschijnlijk) van Klarendallers gemaakt zijn en waar tot op heden geen informatie over te vinden was. Wij hopen dat u, als bezoeker van de site, meer weet over onderstaande foto's.
Heeft u informatie over de persoon of personen die er op staan, neem dan contact op via wiekent@historischklarendal.nl
Alle foto's zijn genummerd, bij correspondentie graag het nummer van de foto vermelden waar u meer informatie over weet.

--------


Foto 1
Deze foto is gemaakt door de Haagse fotograaf Rutgers. Ik zou graag willen weten welk elftal er op de foto staat en of er nog namen bekend zijn. Misschien weet iemand wannneer deze foto gemaakt is en ter gelegenheid waarvan.


Foto 2
Op deze foto staat S.K.K. Wat betekent deze afkorting en wie herinnert zich iemand op de foto, die in 1921 waarschijnlijk in Arnhem is gemaakt.


Foto 3
Op deze foto (eind jaren twintig of begin jaren dertig in Amersfoort genomen) zit Hermanus Antonius Poelman (geboren in Klarendal op 6 april 1909) midden op de voorste rij. De pastoor doet vermoeden dat het om de katholieke jonge werkmannen of mogelijk een voetbalteam gaat. Wie herkent het embleem dat velen op de foto op hun shirt dragen. Herkent u iemand of weet u meer te vertellen, mail u informatie dan door aan: wiekent@historischklarendal.nl


Foto 4
Hermanus Antonius Poelman staat ook op deze foto (achterste rij, tweede van rechts) gemaakt in Nijmegen. Dit zou een retraite kunnen zijn van jonge werkmannen uit Klarendal. Ook hier weer de vraag: wie kan er meer over vertellen.

------------------------------


Bovenstaande foto's zijn genomen tijdens een processie in Kevelaer in de jaren 1931 en 1932. Ik ben op zoek naar wat meer informatie over deze processies. Vanuit welke Arnhemse parochie werden deze tochten naar Kevelaer georganiseerd en wie heeft informatie over personen op de foto?