Wim Driessen

Wim Driessen is de naam
, ik heb 22 jaar in de Johannastraat 23 gewoond, boven ons woonde de fruithandelaar Henk Neijs. Wij woonden met vier families Driessen naast elkaar. Wat mij altijd is bijgebleven, zijn de wel bekende winkelweek en de Paasoptocht, waarin de paarden van Ernste -de paardeslager ook meeliepen.
Mijn schooltijd heb ik doorgebracht op de St. Jansschool aan de Roosendaalsestraat. Ik had een aantal schoolvrienden, een daar van is Rein Hoenholt bijgenaamd  "de boer".
Bij ons in de straat was er altijd wel wat te doen. Rond 1958 of '59 werd het kinderziekenhuis afgebroken, dat werd een speelplaats voor ons, die ruines van het ziekenhuis.
Wij gingen ook vaak naar het centrum, daar was altijd wel wat te doen. Vrienden had ik destijds genoeg: Jan Hul, Jan Wanders, Nico Otten en Jan Koenders. Jan Koenders woonde in de Rapperdstraat, met hem heb ik 35 jaar lief en leed gedeeld.
Het "ouwe Klarendal" was een echte volksbuurt, met één sleutel (de zogenaamde loper) kon je in bijna heel Klarendal elke deur openen.
Ook werd er veel gevoetbald, dat regelde Veldhoven, de wijkagent. Hij deed een hoop voor het wijk, petje af voor hem.
Ik hoop dat ik nog eens wat oude vrienden terug zie! mailen kan altijd: apollo13@orange.nl