Wim Brock

Wim
Via een tip van mijn schoonzus ontdekte ik de website van Historisch Klarendal. Ik vind het prachtig, allerlei herrineringen komen weer terug. Ik ben in 1932 geboren op de Klarendalseweg 514, waar later Schuit in zat. Mijn vader en mijn opa hadden daar een winkel annex loodgieters- en electrisch bedrijf in 1938,  de winkel hette "Aethergolf".
Via Berndina Roelofs kwam ik een foto tegen van haar zus Thea met mijn broer Gerrit. In 1939 verhuisde we naar Nijmegen. In 1946 kwamen we weer terug naar Arnhem. Wij woonden toen in de Spoorwegstraat 88. In deze periode verzorgden we (mijn vader en broer Gerrit)
elke zaterdag de marktverlichting op de Hommelstraat, weer of geen weer. Ik herinner me nog het café van Wim Hagelen op de hoek van de Akkerstraat en het café vaan Gradus Kemp op de hoek van de Tedingstraat en de Johannastraat.
Ik was destijds bevriend met Dikkie Gerritsen (uit de Boschstraat, als ik me goed herinner), zijn zus Corry en Beppie Vink. Ook heb ik nog herinneringen aan Klarendalse veotballers bij de Arnhemsche Boys, zoals Jan Smaak, Gerrit Schinning, Piet van Leuven (de slager) en nog vele anderen waarvan ik de namen niet meer weet. In 1952 was ik als militair telefonist bij de verbindingstroepen gelegerd in de Menno van Coehoornkazerne. Mijn vader hielp ik in die tijd als electricien.
Onze buurman was Co Ruys en door hem gingen we (mijn twee broers en ik) bij de Arnhemse Boys voetballen. We zaten op school tegen over de handwagenverhuurderij van Jansen. Bij Jansen huurden we een handwagen om restjes lood naar Nannings te brengen. Ik heb een hele fijne tijd gehad in Klarendal. Helaas is mijn Vader en broer al lang overleden. Mijn schoonzus Thea woont nog steeds in de Hovenier straat. Ja, ik woon alweer 40 jaar in Nijmegen door mijn werk bij Philips. Het is alweer lang geleden, maar de leuke herinneringen blijven, want ik blijf toch een echte Klarendalse jongen.