Rein Jordens

Mijn naam is Rein Jordens, zoon van Jordens, die kleermaker was. Van 1939 tot 1958 heb ik op Klarendal gewoond, ik ben op 2 februari 1939 geboren op de Akkerstraat 10. Daar woonden veel mensen die ik mij nog goed kan herinneren, o.a. Post (melk en groenten), Kieviet (kruidenier), Wolhuis Het Anker, Anneveld (brandstoffenhandel), Kok (glazenwasser), Berendsen (caféhouder) en niet te vergeten boer Bremer waar wij veel mee gewerkt hebben, tenminste Nol Bohle en ik.
Ik zat op de Ludgerus-school samen met o.a. Jan en Bertus Groenenveld, Jan Wanders, Martin Brock, Berendsen, Jasper en Frans Verhaar. Onderwijzers op de Ludgerus-school waren toen Maas,Tenbroeke, Braam, Lindeboom en van Goetum. Ook heb ik op de Bonifatius MULO gezeten.
Ik ben lang bevriend geweest met Johnie Diepenbroek van de Noord/Zuidstraat en Jan Wanders die eerst in de derde Nijverheidstraat woonde en later in de Westspeterstraat en ook Joop Zwart uit de Agnietenstraat. Andere kameraden die ik had waren Henny Kievit, Dick Post, Gerrit Peier, Gradus van Londen.
Ook veel tijd doorgebracht in "Ons Huis" op de hoek van de Willemstraat en de Klarendalseweg. Op de foto van de toneelvereniging van Toon v.d. Linden staan nog diverse mensen op die ik ken, o.a. mijn vader met de hoge zije zoals die hoed genoemd wordt. De naam van die toneelvereniging was toneelvereniging Akkerstraat en Omgeving.
Zou nog wel eens contact willen hebben met diverse vrienden uit die tijd, ook o.a. Gradus van Londen en Jan van der Wart uit de Warmoestraat. Ik ben nu 70 jaar en woon al 26 jaar in Huissen, waar ik een enkele keer Martin Brock tegen kom wiens vader in de Spoorwegstraat een loodgieterszaak had. Contact met oude vrienden lijkt mij leuk. Dus kennen jullie mij nog, mij email is:
Rein.jordens@upcmail.nl