Antoinette Delnos

Zo nu en dan bekijk ik  de site historisch Klarendal, of er nog nieuwtjes opstaan. Vind het zo leuk dat de straten erop staan, met de mij veel bekende bewoners. Echter 1 familie mistte ik op de Agnietenstraat, namelijk de familie Derksen, zij woonden vóór nummer 225, waar mijn familie woonde, dus meer richting naar boven, rechterzijde richting Noordpad. Hun zoon zat lang bij mij in de klas, en daar heb ik vreselijk veel plezier mee gehad. Hem kan ik ook niet meer terugvinden.
Naar verluidt, zou die jongen (van toen) geëmigreerd zijn naar Canada, en dat is moeilijk te Googelen.
Hoe ouder je wordt, hoe leuker de herinneringen aan toen, de leukste en mooiste tijd van een mensenleven, de schooltijd, de oude buurten met hun gezelligheid, ook door de eigen "architectuur ", knus, en overzichtelijk. Voel hoe langer hoe meer, dat Klarendal essentieel is in mijn leven, qua herinnering, qua belang. Kreeg zowat tranen in de logen, toen ik de foto zag van Bremer's stal. Daar was ik op veel zaterdagen te vinden, in de stal, mocht koeien melken, en kreeg altijd een busje verse melk mee naar huis.
Mijn moeder hielp zaterdags wel eens familie op de markt, zodoende had ik het rijk alleen, ik waste me, trok mijn beste kleren aan, de zondagse, op zaterdag!!, en dan ging ik richting stal van Bremer. Als ik dan thuiskwam en mijn moeder op ging halen tegen de avond op de markt, had ik zelf niet in de gaten, dat de kleren onder de koeienpoep zaten, en de mooie schoenen.
Ook gingen we naar Bouwman's gat, daar waren landbouwgronden, en jatten we knolletjes, om dan richting Vogelwijk hard weg te rennen, terwijl er geen boer te bekennen was. We waren toch gedisciplineerder dan jeugd nú., en banger.
Ik ben wel een beetje bang, dat de informatie op een gegeven moment opdroogt, nu er generaties leven, die geen connectie meer hebben met het Klarendal van toen.

Hoop dat ik nog lang mag genieten van mijn Historisch Klarendal, het mooiste van Ernem.

Antoinette.