Berendina Roelofs

Mijn naam is Berendina Roelofs. Ik ben in 1947 in de Warmoestraat geboren. Drie jaar later, in 1950 verhuisden mijn ouders, twee broers, mijn zuster en ikzelf natuurlijk naar de Hovenierstraat 11.
Mijn zuster, Thea Brock Roelofs woont nu nog in de Hovenierstraat. Mijn vader werkte bij de Enka, moeder deed de huishouding.
Als kleuter ging ik naar de kleuterschool op de hoek Willemstraat/Klarendalseweg. Mijn schooltijd bracht ik door op de Sint-Annaschool (Sonsbeeksingel) en Sint-Catharinaschool (Johannastraat).
Ik herinner mij nog goed het marktje in de Akkerstraat. Bij Post in de Akkerstraat 5, haalde mijn moeder de boodschappen, dan had je nog
"Johnny" aan de Klarendalseweg 62 in de winkelgalerij naast de molen, dan was er nog Brandsma op de hoek van de Klarendalseweg en de Paulstraat, de bibliotheek en boekhandel "Klarendal" van  Janssen op de hoek Oogstraat/Klarendalseweg.
Zondags na de kerk en het middageten kreeg ik een dubbeltje of kwartje en gelijk liep ik naar de snoepwinkel. Ik herinner me ook nog dat ik bij vader achter op de fiets naar de varkensmarkt ging, op de weg terug naar huis kreeg ik een ijsje.
Verder schiet me nog te binnen de schillenman, die met paard en wagen de schillen en het oude brood ophaalde; het douchen in het Volksbadhuis in de Westpeterstraat, en dan niet te vergeten Sinterklaas en Zwarte Piet of de winkelweken. Heel Klarendal was dan op de been. En natuurlijk de Palmpasenoptocht, en al die spelletjes met de buurkinderen.

Het was een zorgeloze tijd, waar ik graag aan terugdenk. In 1964 verhuisde ik naar Duitsland.